Vår historia

Anders Leifstedt och Jimmy Bergsten
Primacuras grundare Anders och Jimmy är fortfarande aktiva i företaget.

Primacuras grundare Anders Leifstedt och Jimmy Bergsten har sina rötter i Boråstrakten, där de skapat grunden för sin gedigna kompetens och långa erfarenhet inom LSS. De har genom åren samlat på sig en bred kunskap, då de har bakgrund från olika verksamheter inom området. Anders som verksamhetsledare och Jimmy som LSS-handläggare.

De båda träffades i sin yrkesutövning på ett av Sveriges stora assistansföretag och det var där drömmen om ett eget företag inom personlig assistans började gro. Anders och Jimmy såg ett behov av ett mer personligt och lättillgängligt assistansföretag, där kunden är i fokus och känner sig sedd.

 • 2007

  Primacura grundas.

 • 2011

  Primacura Media bildas.

 • 2020

  Primacura öppnar lokalkontor i Kinna.

 • 2021

  Prima Hund bildas.

Vi vill leva upp till den

Bästa omsorgen

2007 grundas Primacura

År 2007 är satsningen på det egna företaget ett faktum och tillsammans startar Anders och Jimmy Primacura. Namnet uppstod när de resonerade över vad de ville representera. Att närhet, trygghet och personlig service var något som låg dem båda varmt om hjärtat var det inget tvivel om. De ville ge den bästa omsorgen till sina kunder. Så enades de om namnet ”Primacura” som kommer från latin och betyder, fritt översatt ”bästa omsorgen”.

Lars Kaggsgatan i Borås
Primacuras dagliga verksamhet på Lars Kaggsgatan 2

2011 blir starten för daglig verksamhet

De första åren drevs företaget i Knallerians lokaler i Borås, 2011 flyttades verksamheten till Lars Kaggsgatan 2. I maj samma år beviljas Primacura av Socialstyrelsen att bedriva daglig verksamhet i Borås. Primacura Media är namnet på den dagliga verksamheten och är som det låter, en verksamhet som erbjuder ett medieutbud för intresserade personer inom personkrets 1 och 2.

Sätragränd i Kinna
Primacuras kontor i Kinna.

2020 öppnas ett nytt kontor i Kinna

Den 13 februari 2020 invigs det nya lokalkontoret för personlig assistans i Kinna, som en del av arbetet att skapa ytterligare tillgänglighet och närhet för kunder i trakten.

Druveforsvägen i Borås
Idag finns Primacuras kontor på Druveforsvägen 32 i Borås.

2021 utökas den dagliga verksamheten & kontoret får en ny lokal

2021 utökas den dagliga verksamheten med ett hunddagis – Prima Hund. En satsning för att skapa ett hunddagis med dubbelsyfte. I samband med detta flyttar assistansen och kontoret ut från lokalen på Lars Kaggsgatan, men endast ett stenkast bort, för att behålla närheten och samarbetet med den dagliga verksamheten.