23 november 2011

Nu är vi på plats

Hela verksamheten, hemtjänst, hushållsnära tjänster, daglig verksamhet och personlig assistans är nu samlad till de nya lokalerna på Lars Kaggsgatan i centrala Borås. Många har varit och hälsat på oss redan, och ni som inte varit här än är hjärtligt välkomna när andan faller på. Vi lovar att bjuda på gott kaffe och tilltugg.

Julfest

Förberedelserna har tagit fart, och anmälningarna har börjat trilla in för julfesten den 9:e december då Primacura bjuder kunder, personliga assistenter, deltagare och personal på den dagliga verksamheten på julbord i de nya lokalerna. Hjärtligt välkomna alla 🙂

Nyheter

Det är mycket som händer inom assistansen för tillfället. Framför allt är det försäkringskassan som är flitiga med att organisera om sitt tidrapporteringssystem. Detta innebär, som alla fått känna på, ett visst merjobb med dubbla tidredovisningsblanketter. Den svällande pappersexercisen har fått många företag inom databranschen att fundera på olika lösningar för att underlätta administrationen. Förslag på att datorisera tidredovisning med möjlighet att elektroniskt signera blanketten är något som är under utveckling. Andra dataföretag jobbar med applikationer till mobiltelefoner, där tanken är att personal ska kunna tala in arbetstider i ett talsvarssystem, och att arbetstiderna automatiskt förs in på en blankett är ytterligare en variant. Vi följer utvecklingen med spänd förväntan.

Tipset

För den som är intresserad av att följa den rättsliga utvecklingen inom den personliga assistansen kan vi tipsa om rättsdatabasen Ofus (Ofus.se) som alltid är uppdaterad med senaste nyheterna vad gäller aktuella rättsfall och domar.

Primacura Media och Facebook

För den som inte besökt Primacura Media på webben kan vi rekommendera ett besök där. Länken finns på Primacuras hemsida. Primacura finns nu också på Facebook och vill gärna ha fler vänner.